Kinderfilms in de zomer

Met kinderen de bergen in! Deze zomer vertonen we twee schitterende bergfilms voor kinderen in het hoogst gelegen filmhuis van Nederland. Na afloop kijk je vanaf het dak over de echte bergen van Zuid Limburg!

Zondag 30 juli 2017 en zondag 13 augustus 2017

Om 14.00 uur in Filmhuis De Spiegel in Heerlen

Voor kaartjes en meer klik hier >

Cloudboy

Meikeminne Clinckspoor

zondag 30 augustus 14.00 uur

België, Nederland, Noorwegen, Zweden, 2017 /78 minuten

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont zolang hij zich kan herinneren bij zijn vader. Zijn Zweedse moeder Katarina kent hij nauwelijks. Vader en zoon zijn al jaren op elkaar aangewezen en hebben een hechte band. Deze zomervakantie moet de verlegen Niilas – tegen zijn zin – afreizen naar Lapland waar zijn moeder en haar nieuwe gezin bij de Sami, tussen de rendieren, wonen.

 

De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje meehelpen. Maar wat moet hij daar? Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas zeer terughoudend. De enige die langzamerhand tot hem doordringt, is zijn nieuwe zus Sunnà. Wanneer een rendier vermist wordt, ondernemen ze samen een spannende zoektocht waarbij een indrukwekkende eland op de meest onverwachte momenten Niilas’ pad kruist. Gaandeweg ontdekt Niilas zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Casper & Emma gaan de bergen in

Arne Lindtner Næss

zondag 13 augustus 14.00 uur

Noorwegen, 2017 / 83 minuten

Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan. Caspers vader heeft een avontuurlijk verblijf geboekt in een park in de bergen, ver van de bewoonde wereld. Niet alleen Caspers ouders gaan mee, maar ook Emma’s moeder en Aksel, een goede vriend van Caspers vader. Casper vindt het zielig voor Emma dat ze haar vader zo mist en hoopt dat haar moeder en Aksel verliefd op elkaar worden. Dan zou Emma weer een perfect gezin hebben. Maar helaas: de vonk tussen Aksel en Emma’s moeder slaat niet over. Casper blijft hardnekkig proberen de twee te koppelen, maar neemt daarbij steeds meer risico’s. En dat in de woeste natuur van Noorwegen; als dat maar goed afloopt…

Bestel nu je tickets