Nepalese films op benefiet festival in Heerlen

Dadyaa, the Woodpeckers of Rootha van Pooja Gurung en Bibhusan Basnet was een van grote ontdekkingen op het filmfestival van Kathmandu in het afgelopen jaar. Het DMFF laat deze artistieke en sprookjesachtige korte film hier graag nog een keer zien. meer >

 

Meerdere voorstellingen, vrije gave.

Te zien tussen 12.00 u en 18.00 uur in het Bètahuis

De Nepalese filmmaker Ganesh Panday was erbij toen in 2015 een zware aardbeving het land trof. Zijn verslag van de reddingswerkers ging de hele wereld rond en hebben we nu voor Thang in het Nederlands laten ondertitelen. Deze film laat zien hoe belangrijk het werk van Stichting Thang is. Geef Gul! meer >

Meerdere voorstellingen, vrije gave.

Te zien tussen 12.00 u en 18.00 uur in het Bètahuis

Thang Benefiet Festival

zaterdag 24 juni 2017

Het leukste kleine Benefiet Festival van Heerlen! Overdag kun je lekker rondstruinen op de markt bij het Betaplein, genieten van live muziek, films van het DMFF, eten en drinken en vooral genieten! En ook aan de kids hebben we gedacht, lekker kliederen met Druktemakers en een interactieve theatervoorstelling door Stichting Oscar. Zodra de zon onder is gegaan, gaat de bar open! Een avond gevuld met toffe bands zoals IndicoliteSugar Plum Fairy en Bounds Of Modesty. En ook Paul DolhainMerlijn Huntjens en Jim Haagmans hebben iets moois in petto.

Meer informatie www.nieuwenor.nl/programma/thang-benefiet-festival, en tickets bij Satisfaction Records HeerlenMusicMachine SittardSounds Venlo of gewoon bij Creative Corridor.

De volledige opbrengst gaat naar Stichting THANG.

Over Stichting Thang

Thang is een vrijwilligers organisatie die samen met de kinderen in Kathmandu nieuwe les- en ontspannings leesboeken gaat maken. De boeken worden in Kathmandu gedrukt en gaan door middel van een ‘biebbus’ door het land reizen.

Marleen Fischer en Amber Delahaye die zitting hebben in de stichting Thang.

Op 1 september vertrekken zij voor 2 maanden naar Nepal om daar workshops illustreren te gaan geven en Amber gaat daar samen met de kinderen een kinderboek maken / schrijven. Dit boek zal vervolgens in het Nepalees en in Engels in Nepal gedrukt en uitgegeven worden. Om dit alles te bekostigen ( reis en verblijfkosten zijn voor eigen rekening ), organiseert Stichting Thang op 24 juni een benefiet festival te Heerlen. Alle medewerkenden doen dit belangeloos!

De stichting heeft als doel : Het ontwikkelen en uitvoeren van educatieprojecten voor jongeren op creatief gebied. En het tweede doel is het aankopen van een busje om een rijdende bibliotheek in zeer afgelegen gebieden te laten rondrijden en de kinderen in deze gebieden de gelegenheid bieden om Leesboeken ( geen leerboeken ) te lenen en te lezen!

Het doel van Thang is dat het boeken-project zich als een olievlek door Nepal gaat verspreiden. Zodat ook de scholen in verlaten gebieden in aanraking komen met de boeken en zo dus ook alle kinderen.

Bestel nu je tickets