SCHUNCK* en DMFF presenteren vanaf 12 december

Tijdens het DMFF vertellen filmmakers, kunstenaars, bergklimmers en avonturiers de verhalen die ons inspireren en getuigen van hun liefde voor de ongerepte natuur. In SCHUNCK* Glaspaleis in Heerlen zijn twee installaties te zien van kunstenaars voor wie de bergen een belangrijke inspiratiebron vormen.

Te zien van 12 december 2016 tot en met 26 februari 2017

Opening: Zaterdag 10 december 2016, 18:00 uur Centrale hal (0) SCHUNCK* Glaspaleis (tegelijk met de uitreiking van de Parkstad Limburg Prijs)

Kunstenaarsgesprek en performance: Zondag 12 februari 2017 om 14.00 uur met aansluitend de kunstenaarsfilm ‘Ascent’ van Fiona Tan in Filmhuis de Spiegel op +5 in SCHUNCK*.

Persijn Boersen & Margit Lukács

very far, very far

Persijn Broersen (Delft, 1979) en Margit Lukács (Amsterdam, 1973) nemen je via diverse media mee de natuur in. Gelaagde projecties, digitale animaties en ruimtelijke installaties creëren een begoochelende beleving van een natuurlijk tafereel. Werkelijkheid, massamedia en fictie treffen elkaar.

De installatie is gratis te zien op de eerste verdieping (+1) van SCHUNCK* Glaspaleis, Bongerd 18 Heerlen.

Robert Roelink

ice age; renewing a landscape

De installatie van Robert Roelink (Goor, 1973) is niet verlegen om een duidelijk boodschap. Het uit afvalzakken bestaande opblaasbare berglandschap agendeert de noodzaak om de uitroeiing van natuurlijke omgevingen een halt toe te roepen. Het werk biedt een inkijk in onze hedendaagse relatie met de natuur, in dit geval de smeltende ijskappen. Het werk demonstreert tegelijkertijd hoe je het verschil kunt maken doordat het werd opgebouwd uit gerecycleerd materiaal. Daarbij woont de kunstenaar zelf, om de vervuiling van het reizen te beperken, tijdens het maken in een ‘mobile home’.

De installatie is gratis te zien in de vitrine (0) van SCHUNCK* Glaspaleis, Bongerd 18 Heerlen.

Bestel nu je tickets