Passie voor de fiets

Dutch Mountain Fiets Film Festival

Woensdag 21 februari 2018

20.00 – 23.00 uur

Royal Theater Heerlen

Tickets  € 8,- excl.

Als we het in Limburg over bergen hebben, bedoelen we vaak de steile hellingen in het heuvelland. De Oude Huls, Eyserbosweg, Dodeman, Keutenberg, Cauberg; de ideale kuitenbijters voor fietsers als je je wilt voorbereiden op de pittige cols in het hooggebergte. Haarspeldbochten en vergezichten. Hier, waar de bergen beginnen, komen je liefde voor de fiets en je passie voor de bergen samen.

Op woensdagavond 21 februari 2018 vieren we de passie voor de fiets in het Royal Theater in Heerlen met twee filmpremières en presentaties van bijzondere gasten. Voor deze gelegenheid wordt een extra F toegevoegd aan het DMFF.  Het Dutch Mountain Fiets Film Festival presenteert een avond vol grensverleggende avonturen en hartstochtelijke verhalen van enthousiaste fietsers; het kilometerbeest, de globetrotter en de koersdirecteur, de Nederlandse première van de film Pedal en de Limburgse première van Passie voor de Cauberg.

Kilometerbeest

Marcel Esser uit Heerlen houdt ervan om lange afstanden fietsen in de bergen. Hij schreef zich in voor de IncaDivide Race, een monstertocht van meer dan 3500 km met meer dan 63.000 hoogtemeters door de Andes. Dit was zijn langste en zwaarste tocht, volledig self supporting, over hoge bergpassen en langs diepe ravijnen, vaak onverhard en worstelend door de modder. Na 2000 kilometer lag Marcel nog steeds op kop… In Heerlen vertelt hij hoe hij hoe het afliep in Peru.

Globetrotter

Toen Hera van Willick negentien jaar was ging ze op fietsvakantie. Die tiendaagse reis is uitgegroeid tot een leven op de fiets. Inmiddels heeft Hera al meer dan 45.000 kilometer bij elkaar getrapt. Een toevallige ontmoeting in Canada en de film Pedal (2017) van Hera van Willick & Scott Hardesty waren de aanleiding om Hera uit te nodigen. Dus in de mooiste bioscoop van Nederland; de Nederlandse première van #PEDAL in bijzijn van wereldfietser Hera van Willick.

Koersdirecteur

Vijf jaar lang brak oud-profwielrenner en koersdirecteur Leo van Vliet zijn hoofd over hoe hij de Amstel Gold Race spannender zou kunnen maken. Zijn passie voor de wielerklassieker en de Limburgse heuvels is vastgelegd in Passie voorbij de Cauberg (2017) van filmmaker Carol Eyck en wielerfotograaf George Deswijzen Jr. . De film geeft een bijzondere en exclusieve kijk achter de schermen van de grootste #wielerkoers van Nederland. De Limburgse première moet natuurlijk plaatsvinden daar waar de bergen beginnen.

Het Dutch Mountain Fiets Film Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Dutch Mountain Film Festival – DMFFLimburg crossborder cyclingFilmhuis De Spiegel HeerlenHeerlen Fietst

Bestel nu je tickets