TENTOONSTELLING

Nomadic Mountains

A survey on high altitude mental architecture

 

Tot en met 2 december 2018

20.00 – 23.00 uur

Schunck* Glaspaleis

Gratis toegang met een geldig ticket voor DMFF

(€ 6,- aan de kassa van het museum)

In 2016 maakte de kunstenaar en curator Jean Bernard Koeman deel uit van de filmjury van het DMFF. We werden gegrepen door zijn bevlogen passie voor de bergen en zijn artistieke visie over de berghut. Samen met museum Schunck* hebben we Jean Bernard gevraagd voor dit jaar een tentoonstelling samen te stellen. Nomadic Mountans is een duizelingwekkende expositie voor iedereen die van de bergen houdt! Gaat dat zien!

Nomadic Mountains is een kunstzinnige expeditie naar het wezen van de berghut, de refuge en het bivak. Deze bouwsels hoog in de bergen bieden bescherming in het barre landschap. De Refuge, het toevluchtsoord in de wildernis, is een schuilplaats om je terug te trekken. De tentoonstelling biedt een documentair onderzoek naar architectuur boven de 1848 meter en kunstwerken die mentale ruimtes van minimaal dezelfde hoogte verkennen.

De tentoonstelling is een wonderlijk gelaagde opstelling van beeldende kunst, architectuur- en tekstdocumenten. Ook worden er een aantal side-events met cinema en een Robert Smithson-wandeling georganiseerd. Het toont de hedendaagse ontwikkelingen van de berghut, daar waar de mens al wandelend de wereld beweegt. Het onderzoekt ook de mentale positie van de kunstenaar en het museum hierbinnen; “altitude poëtica en bouwen in de stilte”. Kan een kunstinstelling ook een Refuge zijn?

Zondagsrondleidingen

Elke laatste zondag van de maand vind er een gratis rondleiding door de tentoonstelling plaats om 13:00 uur. Je betaalt enkel de reguliere toegang voor het museum (kinderen gratis) of gratis met een ticket voor DMFF 2018. Voor de rondleiding kun je je melden bij de balie in de centrale hal.
Data: 29-07 / 26-08 / 30-09 / 28-10 / 25-11 

Bergfilms

Jean Bernard Koeman is ook een verwoed verzamelaar van bergfilms. Hij heeft voor ons een aantal films geselecteerd die te zien zullen zijn op dinsdag 6 november en woensdag 7 november! Welke films dat is nog even geheim, maar hou ook ons programma in de gaten.

6 en 7 november 2018

Aanvang 20.00 uur

Filmhuis De Spiegel

Schunck* glaspaleis, 5e etage

Tickets via onze website of bij het filmhuis aan de kassa.

Bestel nu je tickets