Kindermiddag DMFF#7

Speciaal voor kinderen van 7 tot 14 jaar is er de DMFF Kindermiddag met allemaal toffe dingen, zoals slacklinen, outdoor spellen, een spannende film, hindernis parcours, zelf animaties maken en worstjes grillen. Scouting Don Bosco helpt mee om de middag te organiseren bij Museumplein Limburg in Kerkrade. Verzamelen om 13.00 uur op de binnenplaats van Continium Discovery Center. Ouders kunnen met een gerust hart naar de andere films in het middagprogramma van DMFF! Bestel een kaartje voor €7,50

 

brothers-of-the-wind

NL première Lukas en Abel: Vleugelbroertjes

Oostenrijk, 2015

Een meeslepende kinderbergfilm

geregisseerd door Gerardo Olivares en Otmar Penker
met Jean Reno, Tobias Moretti en Manuel Camacho

Nederlands gesproken!

De jonge wees Lukas woont met zijn door rouw getekende vader in de bergen van Oostenrijk. De man compenseert het verlies van zijn vrouw door zich zeer ruw op te stellen waarbij hij zijn zoon, die indirect verantwoordelijk is voor de dood van zijn moeder, van zich wegduwt. De jongen zelf heeft sinds de dood van zijn moeder geen woord meer gesproken. Wanneer Lukas op een dag een uit het nest gevallen adelaarsjong vindt, besluit hij het groot te brengen. Bekijk hier de trailer >

Slackline

o.l.v. Cor Vinke

Koorddansen was vroeger iets van het circus, maar nu is het een echte outdoor sport. Wil jij ook eens proberen te balanceren op een echte slackline? Instructeur Cor Vinke van Red Pack Projects doet het voor en vertelt alles over Tricklining, Waterlining, Rodeolijn en het koningsnummer Highlining.

De aardbeving in Nepal

Lezing door Sien Winthagen

Sien en haar familie waren twee jaar geleden in Nepal toen er opeens een enorme aardbeving plaatsvond. Eigenlijk zouden ze een trektocht in de bergen gaan houden, maar nu was het belangrijker om de slachtoffers te gaan helpen. Sien vertelt je alles aan de hand van de foto’s van haar avontuur.

dsc_9134

MTB demo

Mikey gaat stunten

Mike Lemmens van Mikeys Bike Adventures is elk jaar van de partij. Voor deze oud-kampioen kent de mountainbike geen geheimen. Hij zal eens laten zien wat voor speciale trucs hij allemaal kan uithalen op de fiets. Niet meteen na doen!

Worstjes grillen

Eten maken op echt vuur

Als je de hele dag buiten bezig bent krijg je ook honger. Samen met de scouts maken we een vuur, waarop we worstjes kunnen grillen. En marsh mellows natuurlijk !

2015_dmff_030

Zelf film maken

Stop motion workshop

Op een filmfestival je eigen film vertonen? Dat kan als je mee doet met de workshop van Tackenvogel Produkties. Bram en Laurien helpen je met het maken van een echte stop motion film met als thema de bergen!

Bestel nu je tickets