Inleidingen, lezingen en workshops

Vloggen in de bergen

za 11 februari 2017

COLUMBUS|CUBE|CONTINIUM

Koen Geurts en Kim Noach

Ticket: Zaterdag – DMFF middagprogramma

Zware camera’s zijn niet meer nodig, met je mobieltje kom je in de bergen al een heel eind. De kwaliteit van de beelden is meestal van hoog niveau. Maar daar sta je dan, op die gletsjer, dat smalle pad of in een helling. Je haalt je smartphone tevoorschijn. Wat nu? Waar moet je allemaal rekening mee houden om het thuisfront niet te confronteren met verwarrende filmpjes?

Koen Geurts (filmmaker, appbouwer en docent visuele communicatie bij Zuyd Hogeschool) en Kim Noach (camjo en journalist bij De Limburger / Limburgs Dagblad) proberen je op weg te helpen richting het mojo-schap. Want een mobiele ‘journalist’ (mojo) kan zowel technisch als qua verhaal een indrukwekkende productie maken en van een wandeling of klim een onvergetelijk verslag nalaten.
Laten we de verwachtingen meteen ook temperen:  Koen en Joos kunnen natuurlijk geen waterdichte garantie geven. Want bergen blijven bergen, met al hun verrassingen.

Geurts en Philippens zijn betrokken bij de stichting Media Valley, een media-innovatiecentrum in Sittard, opgericht door De Limburger en Zuyd Hogeschool. Media Valley, dat recent rijkssubsidie kreeg, wil aanjager zijn voor een vitaal medialandschap in Limburg.

Slackline, de eerste kneepjes

za 11 februari 2017

COLUMBUS|CUBE|CONTINIUM

Workshop door Radpack

Ticket: Zaterdag – DMFF kinderprogramma

Cor Vinke was een fervent sportklimmer toen hij gegrepen werd door deze nieuwe sport; slacklinen. Hij komt met z’n vrienden speciaal uit Zwolle om je de eerste kneepjes van het balanceren op koord bij te brengen. Gedurende de hele week vooraf aan het festival zullen ze zelf highlines gaan ophangen tussen de flats in Bleijerheide. Dat wordt spannend!

Ver weg, de Spiti vallei

za 11 feb 2017 – 21.00 u

Hall of Fame

Lezing door Benti Banach

Ticket: Zaterdag – DMFF middagprogramma

In een uithoek van de Indiase Himalaya ligt op ruim 3500 meter hoogte de Spiti Vallei. Bijna zes maanden per jaar leven de twaalfduizend valleibewoners onder een pak sneeuw, tussen de bergen, geïsoleerd van de rest van India. Toerisme en de moderne tijd doen er langzaam hun intrede. Kinderen gaan studeren buiten de vallei. Is de traditionele boeddhistische bevolking opgewassen tegen deze nieuwe invloeden? Journalist Benti Banach uit Heerlen heeft er langere tijd gewoond en les gegeven. Hij laat foto’s en stukjes film uit Spiti zien en vertelt over een vallei die worstelt met vooruitgang, identiteit en traditie.

Dodelijke onderschatting

za 11 februari 2017 – 19.00 u

COLUMBUS

met Aart Zeeman

Ticket: Zaterdag – DMFF avondprogramma

Dodelijke onderschatting. Vorige zomer trok televisiejournalist Aart Zeeman voor Brandpunt de bergen in, op pad met een reddingsteam in de Oostenrijkse Alpen. De bergen trekken jaarlijks miljoenen toeristen, die zich vaak slecht voorbereid op de gletsjer en buiten de paden wagen. Aart liet zich in een gletsjerspleet zakken en ondervond zo aan den lijve hoe mooi, maar ook hoe link het kan zijn…

Voorafgaand aan een discussie over ‘dodelijke onderschatting’ laten we eerst het Brandpunt-item van september 2016 zien.

De aardbeving in Nepal

za 11 februari 2017 – 15:00 u

COLUMBUS

Lezing door Sien Winthagen

Ticket: Zaterdag – DMFF middagprogramma

Sien Winthagen ging een paar jaar geleden met haar familie op vakantie in Nepal. Maar voordat ze met hun trektocht door de bergen konden beginnen, was er opeens die verschrikkelijke aardbeving. Toen moesten ze natuurlijk gaan helpen…

Bestel nu je tickets