Heimschnee

Regisseur: Johannes Aitzetmüller, Stephan Keck en Stefan Ager
Jaar: 2016
Speeltijd: 55 minuten
Taal: Duits

‘We maakten onze dromen realiteit. Dat was onze grootste fout’. Door de toenemende globalisering, continue aantasting van het milieu en het gestage verdwijnen van de natuur concludeert een groep freeriders dat zij hun eigen weg willen gaan. Ze besluiten de ‘beschaving’ te verlaten en worden dropouts. Zij trainen hun lichaam zodanig dat zij de sneeuwloze maanden in zomerslaap kunnen doorbrengen om vol energie de bergen in te trekken bij de eerste geur van sneeuw. Zij zien zichzelf als een hecht roedel. In hun eigen wereld leven zij een leven waar de meeste mensen alleen van dromen. Maar deze winter moet het anders. ‘Het begon allemaal toen dingen veranderden.’

Een soort sprookje vormt de kapstok voor deze ultieme ski-film, waarin vrijheid, bergen, vriendschap en meters sneeuw voorop staan. Prachtige beelden van het ZillertalÖtztal, de Stubaier Gletscher,Wildspitze, de Kitzbühler Alpen, het Karwendelgebergte en het Pitztal komen voorbij. 

Bijzonder is dat deze film duurzaam is gemaakt. In plaats van een helikopter gebruikten de filmmakers bijvoorbeeld sledehonden en een heteluchtballon. En passant ontdekten zij zo het ballon-skiën. Keck en Ager spelen samen met drie andere freeriders zelf alle rollen. Af en toe krijgen internationaal bekende bergsporters een gastrol. Voor de soundtrack zochten zij de hulp van 15 verschillende Oostenrijkse bands.
Bestel nu je tickets