Dadyaa: The Woodpeckers of Rotha

Regisseur: Pooja Gurung en Bibhusan Basnet
Jaar: 2016
Speeltijd: 16 minuten
Taal: Nepalees
Ondertiteling taal: Engels

In hun afgelegen bergdorpje, omringd door herinneringen, staan Atimaley en Devi voor een dilemma als een goede vriend zonder iets te zeggen vertrekt. Moeten zij blijven wonen met de spoken van vroeger, of ook het dorpje voorgoed verlaten?

De film is opgenomen in de geïsoleerd liggende Sinja vallei in het district Jumla in het Westen van Nepal. Dit gebied staat genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de archeologische resten van het Khasa koninkrijk. Het is een gebied met grote culturele en religieuze waarde, wat een deel van de sfeer van deze magische korte film bepaalt.

Met hun tweede korte film, die voluit Dadyaa-the woodpeckers of Rotha heet, wonnen Pooja en Bibhusan in december de prijs voor Best Fiction van het Kathmandu International Mountain Film Festival. Eerder won Dayaa de prijs voor beste korte film van het Ekadeshma filmfestival in Nepal en was hij onderdeel van de Official Selection van de filmfestivals in Veneti├ź en Toronto. Ook hun eerste film The Contagious Apparitions of Dambarey Dendrite (2013) maakte een succesvolle tournee langs de internationale filmfestivals.
Bestel nu je tickets