Climbing the Jungfrau

Regisseur: Frederick Harrison Burlingham
Jaar: 1915
Speeltijd: 15 minuten
Taal: zwijgende film
Ondertiteling taal: geen

Van het British Film Institute krijgen we weer spectaculaire historische filmbeelden uit het begin van de vorige eeuw van drie mannen op de Jungfrau. De hele beklimming werd vastgelegd door bergklimmer en cameraman Frederick Harrison Burlingham. Met een oog voor toeristische motieven en technische klimopnames legde hij de lat voor klimfilms hoog. De Amerikaan was een van de vele buitenlandse filmmakers die zich sinds 1899 op de Zwitserse bergen toelegden.

In 1914 vestigde hij zich in Zwitserland en filmde er de spa van Leukerbad, de Aletschgletscher en de Matterhorn. Beroemd werd hij door zijn gewaagde afdaling in de krater van de Vesuvius. Van zijn meer dan vijftig producties zijn slechts enkele bewaard gebleven, waaronder deze korte schets van de beklimming van de Jungfrau.

 

Tijdens het DMFF te zien live muzikale begeleiding door het saxofoonenemble SAX. Arrangement en onder leiding van Andreas Herrlich-Volke. Verder spelen mee: Marie-Luise von der Breile, Gabriele Jordans, Roswitha Preis, Anja Schädler-Böhme, Reiner Zimmermann, Jens Klose, Norbert Balser.
Bestel nu je tickets